Abma hoeve

Over de Abma Hoeve

Alle paarden horen buiten

Over ons

Ik ben Heidy Abma, sinds 2017 pensionhouder van de Abma Hoeve, sinds 2021 ook instructrice. Ik heb hier altijd de visie gehad, een paard functioneert het best als hij zo vrij mogelijk leeft. In liefde en harmonie met de natuur en zo gaan we ook met ze om. 

Ik ben ook begonnen met een stal, met weides en binnen en buiten zetten. Hoe meer ik leerde over paarden en hun daadwerkelijke behoeftes hoe meer ik zonder deuren ging werken en zonder weides.

Hier kwam de volgende uitdaging al snel, regen, zon, wind kortom Nederlands weer. In de zomer was buiten goed te doen, maar in de herfst en winter een enorme uitdaging. (die ik niet uit de weg ben gegaan.) 

Van klei en kniediep in de modder, getransformeerd naar altijd droge ligplaatsen en vele meters loop mogelijkheden voor de paarden. De manier waarop wij ons terrein hebben ingericht is hoe de natuur het best nagebootst word, flinke afstanden lopen voor je eten en ook drinken, niks is dicht bij elkaar.

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk zijn. Net als iedereen ben ook ik onderweg de nodige hobbels tegengekomen. Maar ook als het kon, zou ik daar niets aan veranderen! Waarom? Omdat ik op deze reis ontzettend veel geleerd heb en heb kunnen bewijzen dat mijn manier ondertussen echt resultaat oplevert. En mijn klanten profiteren van die ervaring. Ik leer elke dag nog bij, door lid te zijn van een community waar we goed "paardmanschap" hoog in het vaandel hebben staan en door regelmatig bij te leren met (online) cursussen. Maar ook door overleg te hebben met de verschillende professionals, van de fourageboer tot  de natuurlijk hoefbekapper.  
Als je hierover zelf nog vragen hebt, schroom dan niet om mij een berichtje te sturen.
Liefs, Heidy


Op dit moment ben ik bezig met de beroepsopleiding Natural Horsemanship (tot december 2023) Mijn doel, alle paarden 24/7 buiten in een gezonde inspirerende omgeving, met respect voor de natuur en voor het paard.

En ik wil hier dan ook alle paarden houders mee helpen.

Middels instructie, inzicht en inspiratie maar ook met gepast advies op jouw locatie.

Onze diensten

zwarte els

Inspiratie sessie op onze locatie

Op afspraak kom je langs om te zien hoe wij ons terrein hebben ingericht. (van paden,  ondergrond, vijver tot kruidens in de wei) 

Community en
e-learning

Wij hebben een community gestart en verwelkomen hier iedereen voor inspiratie en delen van eigen inzichten en ervaringen. Tevens staan hier een aantal leuke cursussen aan te komen. (o.a. over huisvesting!) 

Bezoek en advies op jouw locatie.

Jouw locatie is altijd net anders dan anders.. of soms kom je er gewoon niet uit, hoe begin je nou? Of waar. Graag kom ik bij jou op bezoek (uur en reistarief) en maak met jou een plannetje hoe in ieder geval te starten. Zodat jouw paarden een keus krijgen

Natural Horsemanship

Natural Horsemanship staat voor het ontwikkelen van jezelf om daardoor een betere partner te worden voor je paard. Door bij ongewenst gedrag de vraag te stellen, waarom doet het paard wat hij doet en hoe kan ik hier anders mee om gaan.

Ons team

Heidy

Eigenaresse

Henk

Eigenaar

Sem

Paardenfluisteraar

Veere

Dierenverzorgster

Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Esli Janssen

Wat een geweldige plek! Onze lieve ruin heeft hier geruime tijd gestaan waar het aan niets ontbrak om lekker paard te kunnen zijn samen met de rest van de kudde. De prachtige track, ligplek, mineralenbar en zo veel meer maakt dit een geweldig paddock paradise. En niet te vergeten alle liefde, aandacht en expertise van eigenaresse Heidy!

Ms. Nameless
Add Your Stars
Sanne Zebregs

Super fijne plek voor mens en paard.  Op de abma hoeve wordt je aan de hand mee genomen om zo veel mogelijk te leren over het natuurlijk houden van paarden. Er wordt met je mee gedacht en met je mee gezocht naar wat passend is voor jou en voor het paard! Eigenaresse Heidy heeft erg veel kennis en passie over de paarden en het natuurlijk houden en rijden. Ze doet niets liever als deze kennis met je delen.

Ms. Nameless
Add Your Stars
Esther Vrijhoef
Heidi heeft het welzijn van de paarden voorop staan. Zij kijkt heel goed naar hen. Ook deelt zij haar kennis met ons. Erg fijn en nuttig. De plek zelf is er één uit duizenden. Wij zijn blij dat onze pony hier staat!
Ms. Nameless
Add Your Stars